Bildet viser to ansatte hos Elverum Farvehandel på Jotun Paint Academy som maler en vegg

Proffkurs hos Jotun

Elverum Farvehandel AS er kjent for fagkompetanse og høy grad av service. Nylig var Mette Haug Hatlen og Charlotte Nicoline Brobakken på kurs hos Jotunfabrikken i Sandefjord for å lære mer om proffproduktene til den norske malingsfabrikanten.

-Veldig lærerikt. Utrolig gøy å få prøve produkter som vi selger så mye av. Spesielt nå på vinterstid er proffprodukter en stor del av omsetningen vår. På kurset lærte vi masse små, praktiske ting som gjør at vi faglig står enda sterkere, sier de to butikkselgerne hos Elverum Farvehandel AS.

Bildet viser mennesker som maler

Jotun Paint & Color Academy

Malingsfabrikanten har sitt eget opplæringsprogram, «Jotun Paint & Color Academy», som arrangerer tre ulike kurs for sine forhandlere. Mette Haug Hatlen har gjennomført alle tre, mens Charlotte Nicoline Brobakken har fullført to av dem. De to forteller om noen spennende og givende dager på fabrikken i Sandefjord.

-Det er en del teori, men de legger også stor vekt på praktisk opplæring. På dette kurset fikk vi prøve oss med både sparkelbazooka og malingsprøyter. Nå har vi selv fått erfare hvordan det føles å bruke disse produktene. Hvordan de fungerer i praksis og alle de små, praktiske tingene. Veldig lærerikt, mener Mette Haug Hatlen og Charlotte Nicoline Brobakken.

Lever av å gi gode råd

Diplomene er signerte og pent innrammet. «Proff – produkter og salg», står det på det siste. «Retail og fargelære» og «Produkter og salgstrening» på de to andre.

-Kjempestas. Vi lever av å gi gode råd til kundene våre, og det kommer stadig noe nytt i denne bransjen. Det gjelder å holde seg oppdatert, og det gjør vi med kurs som disse, smiler de to butikkmedarbeiderne.

Bildet viser en grønn knapp med teksten "kontakt oss"