Bildet viser de ansatte i butikken hos Elverum Farvehandel

Nye smilende ansikter i butikken

I mange år var det legendariske Gunni Spikkerud som tok seg av kundene i butikken til Elverum Farvehandel. Nå er det Charlotte Nicoline Brobakken, Mette Haug Hatlen og Anders Hornsletten Risbakken som skal opprettholde kundetilfredsheten som den tradisjonsrike spesialforretningen er kjent for.

-Vi har store sko å fylle etter Gunni, men vi gjør vårt aller beste hele tiden. Og vi får masse gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder, sier Charlotte Nicoline Brobakken, som er den av nykommerne som har vært lengst i butikken til Elverum Farvehandel AS.

Var med på flyttelasset

Charlotte Nicoline Brobakken hadde ikke så mye erfaring fra malerbransjen da hun begynte hos Elverum Farvehandel AS i november i fjor, men desto mer fra kundebehandling i mange forskjellige sammenhenger.

-Jeg har gjort så mye forskjellig at jeg nesten ikke husker alt lenger. Det har stort sett handlet om kundekontakt hele tiden, sier Charlotte, som hadde barndomsårene i Båtsfjord og Narvik. Hun flyttet med familien til Elverum da hun var 14 år.

Hun er den eneste av nykommerne som var med på flyttingen til de nye lokalene i Vetsivegen sist vinter.

-Her har vi det fint, lyst og trivelig og gode parkeringsforhold for kundene.

God, gammeldags kremmerfølelse

Både Mette Haug Hatlen og Anders Hornsletten Risbakken mange års erfaring fra bransjen. Hun har tidligere jobbet i åtte år i Fargerike og de siste 12 årene i Gausdal Landhandleri med ansvar for maling. Han kommer fra Coop i Elverum der han i mange år var salgssjef for maling, verktøy og alt annet som hadde med faghandel å gjøre.

Begge synes det er befriende å ikke «være låst i et av de store kjedesystemene», som de sier.

-Her er vi mye friere til å prioritere kundene. Jeg er født og oppvokst på Elverum, og kjenner de fleste her i byen. Jeg får litt god, gammeldags kremmerfølelse her i butikken, sier Anders Hornsletten Risbakken. Han hadde sin første arbeidsdag hos Elverum Farvehandel AS 10. juli i år.

Kundene stoler på oss

Mette Haug Hatlen er født og oppvokst i Gausdal, og har bodd mange år i OL-byen Lillehammer. Hun ble «importert» til Elverum i vår, og begynte sin nye jobb hos Elverum Farvehandel AS 2. mai.

-Samboeren driver spisestedet på et av museene her i byen, og vi fant ut at det var lettere å flytte på meg enn på museet, ler hun.

Det er mye smil og latter mellom de tre, og det er lett å se at de trives.

-Vi er en veldig fin gjeng som jobber godt sammen og vi trives veldig godt her i butikken, sier Charlotte Nicoline Brobakken.

-Og så er det veldig lærerikt.

De to andre nikker bekreftende.

-Hvis du tror du kan alt i denne bransjen, så har du bommet. Det er ingen som er ferdig utlært i dette yrket. Det skjer noe nytt hele tiden, så det gjelder å holde seg oppdatert, sier Mette Haug Hatlen, og nevner som eksempel at det nylig har kommet malingsprodukter med ferdig heft- og sperregrunn.

-Elverum Farvehandel er kjent for å gi gode råd, og kundene stoler på oss. Derfor er det så viktig for oss at vi holder oss oppdatert hele tiden.

Bildet viser en grønn knapp med teksten "kontakt oss"